Milí študenti, pedagógovia a zamestnanci, pripravte si varešky, rozohrejte kotlíky a nalaďte chuťové poháriky
pozývame vás na jedinečné podujatie plné vôní, chutí a zábavy Druhý ročník súťaže vo varení guláša, ktorý sa uskutoční dňa 01.05.2025
Poďme sa zabaviť, utužiť vzťahy a zistiť, kto navarí najlepší guláš na celej fakulte!
- Bude to poctivý dedinský recept zo Záhoria?
- Pikantná maďarská klasika?
- Východniarska klasika?
- Filozofický guláš z hlbokých myšlienok?
- To rozhodne naša porota, ktorá nebude mať zľutovania nad konzistenciou, farbou a hlavne CHUŤOU!
Viac o podujatí, vrátane registrácie súťažných tímov nájdete TU. (link na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4ELnUQzxyIEnH7TO_SEo6IODkt9T5fk1C1qp055okrnPflA/viewform?usp=header)
Registrácia je možná do 24.04.2025
Štartovné je možné zaplatiť v študentskom klube AMOS každú stredu od 18:00 – 20:00
V prípade, že tento termín nevyhovuje, tak píšte na email: matej.kubis@stuba.sk a dohodnete sa
Tento rok je akcia organizovaná spolu s 40.ročníkom akcie NONSTOP. Táto akcia sa bude niesť v znamení dobrej hudby, nálady a samozrejme jedla. Vítaní sú nie len súťažiaci, ale aj ľudia, ktorí sa chcú prísť zabaviť.
V prípade nepriaznivého počasia sa akcia presunie na 02.05.2025
Organizačné pokyny:
Družstvá sa musia prezentovať v čase od 09:00-10:00 u organizátora súťaže. Každé družstvo si na začiatku vyžrebuje číslo, pod ktorým odovzdá svoju hodnotiacu vzorku. Všetky suroviny a ingrediencie potrebné na varenie, kotlík, drevo a všetko potrebné náradie si zabezpečia súťažné družstvá samé na svoje náklady.
Organizátor zabezpečí miesto na varenie, misky, lyžice a chlieb.
Štartovné za družstvo je 6€.
Družstvo pripraví guláš podľa vlastného receptu počas konania súťaže.
Hodnotiaca vzorka sa odovzdáva o 15:00 a po odovzdaní môžu družstvá s uvareným gulášom naložiť ako uznajú za vhodné.
V čase hodnotenia vzoriek guláša sa súťažiaci zdržujú vo svojom určenom priestore. Počas hodnotenia nesmú členovia poroty so súťažiacimi komunikovať.
Členovia poroty hodnotia nezávisle na sebe spôsob varenia a finálny produkt.
Tešíme sa na vás!
Študentská časť AS MTF STU
Autorka textu: Ing. Tereza Machajdíková